Novi Sad
16.02.2011.
09:04 > 09:10
Uprkos videonadzoru i policijskim patrolama, na Beogradskom keju i drugim prometnijim saobraćajnicama i dalje divljaju motociklisti.  
  • Baltazar

    19.02.2011 06:17
    Bahati šta?
    Ja vozim i bicikl i motor i auto. Nisam primetio da je procenat bahatih motoraša veći od bahatih vozača drugih vozila. Svi su slični u tome da ugrožavaju "slabije" učesnike u saobraćaju od sebe.

    Auto me često iseče iako imam prednost kad sam na biciklu/motoru, a to ne bi radio da vozim kamion - puno puta sam jedva izvukao živu glavu.

    Ovakvi huškački tekstovi (motoristi divljaju) su školski primer kako se manipuliše ljudima. Osim jednog slučaja kad je onaj idiot zgazio dete motorom, motori uglavnom ne ugrožavaju ljude ni blizu koliko pijani vozači većih vozila.

    Kada se motor zakuca u auto, ko će izvući deblji kraj? Na onom mestu na bulevar gde je onaj kreten na zadnjaku ubio dete, ja se plašim stati da propustim pešake kad sam motorom. Zašto? Zato što je motor uzak i kola često prođu pored mene i za malo zgaze pešaka, ili kasno vide da sam stao da propustim pešake pa zakoče naglo na par cm iza mog motora (a znam šta će mi se desiti ako neki majstor ne stane na vreme).

    Suština je da kod nas ima puno bahatih ljudi, pa se to oslikava i na saobraćaj - nebitno šta voze, ili pešače li.
  • Biciklista

    18.02.2011 22:54
    Eto sad vidim da i biciklisti ugrozavaju pesake ! A znate li zasto ? Zato sto bahatim pesacima nije dosta sto na bulevaru imaju lepih pet sest metara sirok trotoar - vec prosto obozavaju da hodaju biciklistickim stazama ! Na pesackim prelazima se uvek nadje po neki idiot koji hoce da obidje ostale pesake - i kuda bi nego po delu koji je obelezen za prelazak biciklista . I onda biciklista kriv sto ga je udario, a to sto je i biciklista pao - to nikom nista. Hiljadu puta sam prosle godine zvonio budalastim pesacima da mi se sklone sa staze i niko se nije izvinio - vec cujem komentare " majmun, budala idiot. . . " , a i pominju mi i majku i ostale zenske clanove familije. Pa ko je ovde lud ??? Sto je najgore, to se vrlo cesto desavalo na par metara od patrole saobracajne policije koju to uopste ne zanima - oni gledaju da na drugu stranu. E pa policijo da vas obavestim - i pesaci su ucesnici u saobracaju, pa i njih kaznjavajte. Jel seta po biciklistickoj stazi - seta, pa napisite mu prijavu, nek i on plati kaznu, nek zaradi neki negativan poen, pa kad nakupi dovoljno poena - po novom zakonu nece moci da vozi kola, pa ce se dovesti u red .
  • novosadjan

    17.02.2011 12:22
    samo pljujete po motorasima, a sto policija stoji parkirana u brace ribikara kao u svom dvoristu (stoje na putu) razgovor mobilnim da i ne pominjem, detelinara stanica policije na pesackom skoro svako vece dva sluzbena vozila to niko ne vidi !!!!
  • Piplfoks

    17.02.2011 11:51
    Prošle godine je od biciklista stradalo oko 3000 građana Novog Sada. Ili nijedan, baš kao i pretprošle i one pre nje: uvek se zbunim oko te dve cifre.
  • uKaG

    17.02.2011 07:59
    citam i ne mogu da verujem koja novinarska pljuvac
    Naravno da ima bahatih, taman procentualno koliko i bahatih vozaca automobila, kamiona pa cak i gradskih autobusa.
    Motor je svuda u svetu jedna od najslabijih karika u saobracajnom lancu. Mora da se spasava od pomenutih bahatih vozaca kamiona, autobusa i "brzih" automobila kojih je priznacemo ipak vise i jaci su ali koji nikog ne bude pa ih i ne zaustavljaju, ko stiti motoriste u saobracaju?
    Nisu svi vozaci gradksog autobusa bahati bas kao ni svi motorasi - velika vecina ih je vrlo korektna i normalna (iako svaki put kad sednu na motor barem neko im se izvini sto ih je oborio osecao il sta vec jer ih nije video), ali ovakav diskriminatorsko uopsten tekst o motoristima zaista vredja.
  • @G:

    17.02.2011 07:44
    Да не мучимо R021 ево ја ћу вам казати: Та силан народ је пострадао од стране бициклиста у граду. Ни броја се не зна...
  • R

    16.02.2011 22:51
    Pravi motorasi su ugledni ljudi, vasi zubari, lekari, odgovorni ljudi prema svojoj profesiji, prema svojoj porodici i prema sugradjanima. Jedino, voze motore. Ako neko voli da vozi motor, bicikl ili voli da ide peske ovim gradom, necete ga osuditi zbog toga, zar ne?
  • R

    16.02.2011 22:44
    Imate 'slabiju kontrolu' - na koga prebacujete loptu? Na saobracajnu policiju???
  • R

    16.02.2011 22:42
    Jedino su fizicka i novcana prepreka u stanju da sprece pogubno divljanje po ulicama grada. (Ne morate mnogo da mislite, samo prepisite zakone nekih uredjenih zemalja, i eto, resen problem).
  • R

    16.02.2011 22:38
    Ne verujem da vam je poslo za rukom da i jednog momka/devojku, pod nabojem hormona i adrenalina, "urazumiti" G-dine Bubnjevicu!
  • R

    16.02.2011 22:35
    Bubnjevic bubnuo, pa ostao ziv. AKO PREPREKE NECE SPRECITI BRZINU, i jos vise stete!!!, ZASTO UOPSTE POSTOJE OKO SKOLA?!???
  • G

    16.02.2011 21:07
    Da li bi R021 mogao da doda koliko je prošle godine povređeno/stradalo građana od strane biciklista?
    @bajkSer - (adekvatnog li naziva) - dotični, kao i mnogi stanovnici bulevara, POKUŠAVA DA SPAVA, ali ga BUDE kojekakvi majmuni. Da li je jasnije ili treba neko da ti i nacrta?
  • nepoznati vozac

    16.02.2011 20:43
    svi ti koji to pisu mogu da mi se najedu govana nek naprave profi stazu negde u okolini i nek iznajmljuju sat vremena 20e jer niko nemoze da vozi vise od sat vremena kontastne vozne punog gasa ili divljanja... prvo ce da profitiraju, drugo ce da smanje divljanje po gradu!!!!
  • novosađanka

    16.02.2011 20:30
    zbogom pameti
    Komandir saobraćajne policije kao da je jeo bunike kad daje ovakve, nesuvisle izjave!? Strašno! Nije ni čudo što divljaju, kada oni koji treba to da kažnjavaju- pričaju gluposti, da bi opravdali što ne rade svoj posao.Bubnjević vozi motor i takođe priča koješta. Znači, sve u svemu-zbogom pameti u gradu sa divljanjem NEKIH moticiklista.
  • Bubnjević!

    16.02.2011 20:29
    Je "BAJKER", kao i čanak. Pa nije u redu da koelege, kumove i pajtose postrojava.

    A pošto je Bubnjeviću neka teška glupost po struci koja nema veze sa saobraćajem a usput je i fotograf, predlažem da ga smenimo i postavimo da gleda kamere video nadzora. Mislim, kad već čovek vole slike da gleda!

    To je inače čovek koji je izmislio kružni tok!!!!!
  • 16.02.2011 20:08
    Ne moze se generalizovati pa reci motorasi su svi jednake barabe, greska, barabe s su bas ti motorasi koji se izivljavaju, a policija bi trebala da ih sve komlet,sve koji voze bez opreme i na jednom tocku,da pohapse i onda u novine sa punim imenom i prezimenom, i objaviti tacan broj motorasa i tacan broj onih koji zezaju
    P.S nisam motoras,niti bilo koji moj poznanik ni rodjak
  • Vukajlo

    16.02.2011 17:56
    Ne ugrozavaju motorasi bezbednost saobracaja nego iskompleksirani idioti kako na motorima tako i u kolima. Motorasi postuju sva pravila saobracaja, voze normalno, postuju ogranicenja, staju na pesackom prelazu. Idioti jure bulevarima, potpisuju se, dizu nazadnjaka, gaze pesake, ulecu u makazice. Kad god sam video coveka na motoru sa kacigom, sa stitnicima za kolena i laktove, pojasom na bubrezima uvek su normalno vozili. Ali kad god sam video celavca na besnom motoru u majici kratkih rukava, sorcu i papucama u 95% slucajeva je divljao i gazio ljude.
  • Мотораш

    16.02.2011 17:14
    evo sta sve rade "MOTORAŠI"
    evo vam link gde se možete uveriti u divljake iz vašeg komšiliuka... http://www.apostoli.iz.rs/akcije.html
  • Мотораш

    16.02.2011 16:53
    ?
    Ја возим мотор, не мислим нити да сам криминалац нити да некога угрожавам.
    Осећам се ја угрожено од бахатих возача, поготово ГРАС-а и ТАХИ возила.
    Прилично генерализујете све.
    Људи око мене су као скуп моториста добре воље давали крв, организовали прикупљање одеће за бескућнике, имамо већ традиционалну сарадњу са Дечијим селом, где редовно за ускрс и нову годину обилазимо децу и носимо има поклоне... ко не верује ево и доказа WWW.APOSTOLI.IZ.RS
  • bajkSer

    16.02.2011 16:24
    svasta
    Istvane, Istvane, a sta ti to radis u pola noci?

    Kakkav moronski clanak, na kraju ce bajkeri da budu krivi za inflaciju i strajkove...
  • Stond

    16.02.2011 15:40
    Ja sam malopre vozio motocikl po gradu i za pola sata voznje 3 idiota su mi oduzela prvenstvo i samo me iskustvo spasilo, isto me i jedva odrzava da ostanem ziv na dva tocka!!!!!!!!!!!!!!!!

    Inace sam 3 puta do sada zavrsio u bolnici sa teskim telesnim povredama, a jednom me samo cudo spasilo.

    A vi novinari samo, blebecite, i blebecite kako mi ubijamo neduzne ljude po gradu, a kada neko ubije motociklistu samo sto ne kazete, ko ga j...... sam je kriv sto je vozio motocikl....


    Treba da se stidite jer tako pisete, ako je neko ugrozen onda smo to mi na dva tocka!!!!!!!!


    A da ne pricam da je cena registarcije motocikla starog 20 godina od 1000ccm 50000 dinara koliko i za dzip od 100000E ?????????

    A koliko dana u godini mi vozimo te motocikle da toliko pracama danak ovoj truloj drzavi koja nas samo globi, pa osim sto nas ubijaju oce i sve pare dan nam uzmu!!!!!!!!!!!!!!!


    I da zalite se pisacima zakona po kome voznja na jednom tocku nije nasilnicka voznja???!!!!

    Nisam ga ja pisao!!!!!!!!!!!!
  • ja

    16.02.2011 14:36
    Gde
    Ja sam dosta često na bulevaru i ove godine još nikog nisam video na zadnjem točku motorom.Međutim video sam mnogo automobila sa prako 100km/h i to nikom ne smeta.
    Kad otopli verovatno će biti i motora u prekršaju ali ne vidim šta je ovaj novinar svojim pljuvanjem po tim ljudima hteo da kaže.Po meni je na pogrešnoj adresi neka se obrati saobraćajnoj policiji što ne kontroliše saobraćaj kako treba.Inače ja vozim i auto i motor i tvrdim da su motorciklisti mnogo ugroženiji od strane ostalih učesnika u saobraćaju nego svi ti učesnici u saobraćaju od njih.
  • Petar

    16.02.2011 14:29
    !
    Ovo sasvim logično zvuči, po toj logici treba ukinuti žandarmeriju jer izaziva navijače a i obični panduri ne rade ništa drugo nego izazivaju lopove i "bizMismene"!!!
    Potom treba ukinuti školu jer izaziva decu da beže iz nje, ukinuti i knjige pod obavezno jer od mnogo čitanja se kvari vid......
    Imam ja još ideja, nego da vidim tog, načitanog, pandura, njegov je red!!!
  • bob

    16.02.2011 14:15
    kec kume
    Okovo sam keca pa ce ih seckam malo da vidimo ko je tvrdji...
  • Petlic

    16.02.2011 12:59
    Istvane ne seri
  • podbarac

    16.02.2011 12:09
    šta znaci poluzabranjeno jel to kao malo sam trudna
  • SAMAEL

    16.02.2011 11:54
    kakva DEBILNA izjava!!!
    Rade Vukelić, rekao je ranije za Radio 021 da saobraćajna policija izbegava da noću na ulice šalje veći broj patrola. "To je iz razloga što većina tih motociklista, koji su neodgovorni, gleda na saobraćajne policajce na motorima kao na konkurenciju i izazivaju ih na jurnjavu po gradu" - ALO sine? Si pijan? Ovo je prosto neverovatno idiotska izjava. Sasvim dovoljno da se vidi kakav odnos prema svom poslu imaju ti klošari (nadimak "klošari" nisam ja izmislio i budite sigurni da vas tako zove 90% populacije, razmislite zašto) koji umeju samo da naplaćuju kazne za sigurnosni pojas i to isključivo sirotinji raji. Sram vas bilo!
  • hm

    16.02.2011 11:50
    a kamere na tunelu rade samo kad muriji treba
    ma rade one stalno i vide oni ko divlja
    e ako pocne da divlja neko ko nije od probranih odma ce da salju ljubavno pismo
    dakle i mi ucesnici u saobracaju bi mogli da malo strajkujemo
    da ih ne vidimo na ulici ni kad mlate onim kutlacama
  • @Boco

    16.02.2011 10:50
    em sto znaju em nece da dodju kad zovete da je vec 02:30 a em divljaju po miseluku em raspale ozvucenje
    ajd sto oni ne rade sutra ujutro a verovatno ni uopste ali ima ko mora da ustane
  • deda

    16.02.2011 10:41
    motorasi
    Prvo proverite ko su ti "motorasi"i cime se bave pa ce vam biti jasno zasto niko nista nemoze da preduzme protiv njih,jer da slucajno na motor sedne ,bez kacige ,neki obican(prosecan)gradjanin vrlo lako bi ga policija pronasla i kaznila .Ovako ostaje nam samo da pisemo po forumima i da cekamo neka bolja vremena.
  • Zoran021

    16.02.2011 10:34
    kazna
    Treba ne samo oduzeti dozvole nego i motore!Pa još i prinudni rad da malo čiste ulice!
  • gradjanin

    16.02.2011 09:57
    trajno oduzimanje dozvole
    Da se ja pitam svakom ko divlja motociklom po gradu, a posebno onima sto voze na jednom tocku, TRAJNO bih oduzeo vozacku dozvolu!
    Da li nije dovoljan jedan oduzet zivot prosle godine u sred grada!?
  • Stari Grad

    16.02.2011 09:41
    Siniša Bubnjević vozi motor i član je udruženja bajkera koji su u Nemačkoj poluzabranjeno zbog umešanosti u kriminalne radnje(lako proverljive informacije).
    Neće vam čika Siniša rešiti problem motoraša u gradu...
  • boco

    16.02.2011 09:30
    Zna milicija da se vikendom oni skupljaju na Miseluku i divljau pa nista ne poduzimaju. Ovo je stvarno sramota da odredjeni broj ljudi maltretira i ugrozava sve oko sebe , a da im niko nista ne moze ili nece. Treba prestati sa placanjem poreza pa bi se opametili.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna